DSC_9845 - B
DSC_9845 - B

Opleiding

Tot docent

Wil jij mijn baan? Bij Topais kan je de opleiding volgen om docent te worden. 

Met deze opleiding kan jij je eigen modeschool beginnen. Als eigenaresse/ zaakvoerder krijg je alle vrijheid en verantwoordelijkheid voor de invulling van jouw bedrijf. De duur van de opleiding is deels afhankelijk van jouw ervaring. Heb je nog helemaal geen kennis/ ervaring, maar wel de passie en ambitie om docent te worden, dan wil ik jou alle kansen geven om binnen 3 jaar een modevakschool te starten. 

Het is mogelijk om deze opleiding op locatie in Breda of Wuustwezel te volgen.

Praktische informatie

Toelatingseisen:

Passie en ambitie om alle opleidingen te volgen die Topais nodig acht.

Studieduur:

De opleidingen tot docent heeft een studie duur van 32 maanden.

Studiebelasting:

Totale studiebelasting is 1000 uur.

Per week: 8 uur

  • 4 uur per week op locatie.
  • 4 uur per week thuisstudie.

Studie verloop:

Tijdens de studie krijg je na een deel afgemaakt te hebben een evaluatie toets dat bestaat uit de theorie van dat deel. Dit is schriftelijk en zijn onder meer meerkeuze en openvragen en een model waarbij je de patronen tekent en uitwerkt.

Bij de reglementen vind je het evaluatie reglement die van toepassing is op deze opleiding.

Investering

  • Totale kosten opleiding ( incl. examen) vanaf : € 3095,00.  
  • Dit in 1 keer of aangepaste termijnen 

De kosten van alle opleidingen met eventuele kortingen en aangepaste termijnen vind je hier

Deze kosten gelden ook wanneer de studie thuis wordt gevolgd.

  • Totale kosten opleiding (incl. examen) vanaf : €2900.
  • Dit in 1 keer of aangepaste termijnen (+5% administratie kosten)

De kosten van alle opleidingen met eventuele kortingen en aangepaste termijnen vind je hier.

Kosten materialen en stoffen is zeer afhankelijk waar je deze gaat aanschaffen en kan niet meegenomen worden met de kosten van de opleiding zelf.

Examen

Na de opleiding costumière is het mogelijk om examen te doen. Het examen kost €75 (inclusief lunch) en duurt maximaal 5 uur. Na het behalen van het examen ontvang je het Topais instituut getuigschrift.

Meer informatie over het examen vindt je bij het examenreglement en examens veel gestelde vragen.

Wil je geen examen doen en heb je meer dan 80% van de lessen bijgewoond, dan krijg je een certificaat waarin vermeld staat dat je deze opleiding hebt gevolgd.

Veel gestelde vragen

Wanneer je de opleiding ‘costumière’, ‘modinette’, ‘kleermaker’ met een positieve uitkomst hebt gevolgd kan je vrijstelling aanvragen. Als je andere cursussen of opleidingen als; ‘lingerie’ of ‘bruidsjurken’ hebt gevolgd krijg je alleen vrijstelling voor die opleidingen. De opleidingen ‘costumière’ met bijkomende ‘opleiding docent’ zijn dan wel verplicht om te volgen.

Costumière: 576

Specialisatie: max. 360

Docent: 65

Tijdens de docenten opleiding ga je maximaal 1 maand stage lopen in 1 van de modevakscholen.

Naast de verplichte opleidingen kan je na het behalen hiervan je specialiseren. Op de site vindt je onder andere lingeriedesign, bruidsjurkendesign, cocktailjurken, avondjurkendesign en patroondesign herenmode. Deze opleidingen mag je volgen naast je eigen school om je opleidingen aanbod te vergroten.

Dit is afhankelijk van de opleidingen die je gaat volgen. Kijk voor meer informatie bij de desbetreffende opleiding die je moet volgen. Deze staan op deze site vermeld.

In totaal met specialisatie opleidingen leg je 3 examens af. Dit is de opleiding costumière, specialisatie opleiding en docent. Als je vrijstelling( en) hebt, dan kunnen dit 1 of 2 examens zijn.

Alle examens die afgenomen worden zijn erkende opleidingen. 

Het beste, zeker als je alle opleidingen volgt, toch te investeren in tijd om op locatie deze te volgen, maar als het echt niet mogelijk is, dan kan je de opleidingen volgen als thuisstudie. Wel zijn hier een aantal extra voorwaarden aan verbonden. Ook is het de verplichting om 1 keer per 2 maanden op locatie aanwezig te zijn imv voortgang, toetsen en evaluaties.

Wil je meer informatie hierover? Neem dan contact op via de mail: info@topais-fashionacademy.com of bel: 06-27909543.